Terug naar overzicht

Trekkerrijbewijs (T)

Wil je een trekker of landbouwvoertuig besturen?
Hoogestegerrijschool helpt je op weg.

Je moet dan in bezit komen van het T-rijbewijs de opvolger van het trekkercertificaat. Eerst ga je voor je theorie-examen, 50 vragen over verkeer en techniek. Waarvan je maximaal 10 fouten mag hebben. Wij zorgen voor up-to-date studiemateriaal.

Na het behalen van het theorie-examen kun je van start met de praktijklessen. Als je rijvaardig bent en voldoende verkeersinzicht hebt kun je op voor je praktijkexamen.

Je krijgt bij Hoogestegerrijschool altijd dezelfde instructeur op een Claas Arion trekker met een Joskin kiepkar. De praktijkexamens worden afgenomen vanaf onze locatie in Goes.

Meld je tijdig aan voor de theorie want dat kun je al doen als je 15,5 jaar bent. Voor de praktijk moet je 16 jaar zijn.

Meer weten? Bel 0113-268023

LTO leden krijgen een aantrekkelijke korting.

MBO-leerlingen die een opleiding volgen in de groen-, grond- en infrasector kunnen een deel van de kosten van het halen van het T-rijbewijs vergoed krijgen. Werkgevers en vakbonden in die sector stellen per deelnemer € 850,00 beschikbaar. De regeling wordt uitgevoerd door Cumela Nederland, de brancheorganisatie voor ondernemer in de groen-, grond- en infrasector. Voor meer informatie https://www.cumela.nl/nieuws/nieuws/vergoeding-t-rijbewijs-voor-leerlingen-groen-grond-infrastructuur

Terug naar overzicht

Aanmelden