Trekkerrijbewijs Zeeland

Wil je je trekkerrijbewijs halen en woon je in Zeeland of Brabant? Kom dan lessen volgen bij Hoogestegerrijschool! Wanneer je een trekker wilt besturen op de weg, moet je na 1 juli 2015 in het bezit zijn van een T-rijbewijs. Het T-rijbewijs is de opvolger van het trekkercertificaat. Deze bemachtig je door eerst een theorieopleiding te doen vervolgd door een opleiding in de praktijk.  Wanneer je het  tractorrijbewijs behaald hebt, mag je met landbouw- of bosbouw trekkers of bijvoorbeeld een combine de weg op.

Wij zorgen voor up-to-date studiemateriaal en een theoriecursus. Je krijgt les van een vaste instructeur op een Claas Arion trekker met Joskin kiepkar. Wil je meer weten over de mogelijkheden of kosten? Neem dan contact op via info@hoogestegerrijschool.nl, 0113-573449 of op de website.  Meld je op tijd aan voor de theorie, want dit kun je al doen als je 15,5 jaar bent. Voor de praktijk moet je minimaal 16 jaar zijn.

MBO-leerlingen die een opleiding volgen in de groen-, grond- en infrasector kunnen  een deel van de kosten van het halen van het T-rijbewijs vergoed krijgen. Werkgevers en vakbonden in die sector stellen per deelnemer 700 euro beschikbaar. De regeling wordt uitgevoerd door Cumela Nederland, de brancheorganisatie voor ondernemer in de groen-, grond- en infrasector. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je het T-rijbewijs halen in je eerste schooljaar of maximaal zes maanden voor de start van het eerste jaar. Ook aan je werkgever waar je werkt of stage loopt  zijn een aantal voorwaarden verbonden om de vergoeding te kunnen aanvragen. Zo moeten de bedrijven onder de cao Loonwerk vallen.

Aanmelden