Terug naar overzicht

Motor (A)

Basis pakket € 1050,-

Vrijheid, de weg en de natuur, dat ervaar je allemaal als je op een motor stapt. De rijopleiding bestaat uit drie onderdelen: theorie, voertuigbeheersing en verkeersdeelneming.. Het is het makkelijkste om zelf je theorie-examen te plannen via het CBR. Het theorie-examen mag je vanaf 17,5 jaar afleggen, voor de andere examens geldt de minimale leeftijd van 18 jaar.

Ga je daarna verder met de andere examens? Dan stap je op één van onze sportieve Honda of Yamaha motoren. Je krijgt de beste voorbereiding op het examen voertuigbeheersing. Heb je dit examen goed afgelegd? Dan mag je praktijkexamen doen. De rijopleiding is inclusief veiligheidskleding, helm en handschoenen. Zelf zorg je voor een paar stevige schoenen voor tijdens de opleiding en de examens.

Vanaf 17,5 jaar begin je met onze A1 motor 125 cc en maximaal 11 kw
Vanaf 20 jaar begin je met onze A2 motor dat is max 35 kw
Vanaf 24 jaar vol vermogen

CODE80
De leeftijd om examen te doen voor de zware motorcategorie (A) is 21 jaar. Als je het A-rijbewijs rechtstreeks behaalt voor je 24e, krijg je code 80 op je rijbewijs. Met die code mag je rijden op een driewielige motor, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2). De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Als je voor het behalen van je A-rijbewijs het A2-rijbewijs al hebt, vervalt code 80 op het moment dat je het A2-rijbewijs twee jaar bezit. Volg je het getrapte traject van A2 naar A, dan heb je dus nooit te maken met code 80.Als de code vervalt, mag je ook op een zware motor (A) rijden. Je hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen, maar als je nog geen 24 bent, moet je wel een nieuw rijbewijspasje aanvragen bij de gemeente. Doe je dat niet, dan vervalt de code 80 pas als je 24 bent.

Meld je snel aan voor een gratis proefles.

Heb je speciale wensen voor je opleiding? Vraag het ons.

Terug naar overzicht

Aanmelden