Terug naar overzicht

Busrijbewijs (D)

Is het jouw droom om touringcarchauffeur te worden of wil je graag het busrijbewijs halen? Hoogestegerrijschool helpt je op weg. De rijopleiding bus D bestaat uit twee onderdelen: theorie en praktijk, deze opleiding kan je bij ons ook aanvullen met ‘Code 95’.

Als je via ons het theorie-examen aflegt, dan zorgen wij voor up-to-date studiemateriaal én een theoriecursus. Op deze manier ben je goed voorbereid voor de theorie-examens. De examens ‘Verkeer/Techniek’ en ‘Administratie’ bestaan allebei uit 50 meerkeuzevragen, bij beide examens mag je maximaal 10 foute antwoorden geven. Na het behalen van je theorie-examens gaat de praktijkopleiding van start, voor deze opleiding moet je medisch gekeurd worden. Zorg ervoor dat dit op tijd gebeurd, want zonder deze keuring is het niet mogelijk om het praktijkexamen af te leggen.

Je krijgt bij Hoogesteger Rijschool altijd rijles van dezelfde instructeur in een lesbus VDL Berkhof automaat. De praktijklessen plannen we in overleg met jou en stemmen we af op jouw wensen en mogelijkheden.

Ga je aan de slag als beroepschauffeur? Volg dan aanvullend de opleiding ‘Code 95’ voor vakbekwaamheid. Deze opleiding bestaat uit drie onderdelen: het theorie-examen, de toets op besloten terrein en een praktische toets. Leg je deze drie toetsen positief af? Dan mag je ‘Code 95’ op je rijbewijs laten zetten en ben je een vakbekwaam chauffeur. Vergeet niet je ‘Code 95’ up-to-date te houden door iedere vijf jaar nascholing te volgen.

Neem contact met ons op voor een chauffeursopleiding op maat.

Direct van start? Meld je aan voor een proefles 06-54747352

Terug naar overzicht

Aanmelden