Trekkerrijbewijs Brabant

Vanaf 1 juli 2015 moet je in het bezit zijn van een T-rijbewijs om trekker te mogen rijden op de weg. Dit T-rijbewijs is de opvolger van het trekkercertificaat. Om in het bezit te komen van dit trekkerrijbewijs moet aangetoond worden dat je op de hoogte bent van de theorie en met tractoren om kunt gaan in de praktijk. Wanneer je in Zeeland of Brabant woont is Hoogestegerrijschool de oplossing voor jou! We leren je, na een theorieopleiding, rijden op een Claas Arion trekker met een Joskin kiepkar. Wanneer je in beide onderdelen geslaagd bent ontvang je je eigen trekkerrijbewijs.

Wanneer je meer informatie wilt over bijvoorbeeld de mogelijkheden en kosten kun je contact met ons opnemen. Dit doe je bijvoorbeeld via de mail: info@hoogestegerrijschool.nl, telefoon: 0113-573449 of de website.  Meld je wel op tijd aan voor de theorie, want dit kun je al doen als je 15,5 jaar bent. Voor de praktijk moet je minimaal 16 jaar zijn.

Mbo-leerlingen die een opleiding volgen in de groen-, grond- en infrasector kunnen  een deel van de kosten van het halen van het T-rijbewijs vergoed krijgen. Werkgevers en vakbonden in die sector stellen per deelnemer 700 euro beschikbaar. De regeling wordt uitgevoerd door Cumela Nederland, de brancheorganisatie voor ondernemer in de groen-, grond- en infrasector. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je het T-rijbewijs halen in je eerste schooljaar of maximaal zes maanden voor de start van het eerste jaar. Ook aan je werkgever waar je werkt of stage loopt  zijn een aantal voorwaarden verbonden om de vergoeding te kunnen aanvragen. Zo moeten de bedrijven onder de cao Loonwerk vallen.

Aanmelden